abu-simbel-panorama

Zonverlichting Abu Simbel bij Nijlcruise (22 Oktober 2015)

Op 22 oktober is de jaarlijkse zonverlichting bij de grootste tempel van Egypte bij Abu Simbel van Farao Ramses II. De verlichting vindt twee keer per jaar plaats, en zet de tempel in het zonnetje. Een ervaring die je nooit zal vergeten. Egypte.nl organiseert vanaf 18 oktober weer haar eerste Nijlcruise. Deze geliefde, indrukwekkende vaartocht brengt je tussen Luxor en Aswan langs de prachtigste tempels. Deze Nijlcruise is deze keer nog aantrekkelijker door de actie van Egypte.nl: Wie namelijk de Nijlcruise van 18 oktober boekt, krijgt een gratis excursie aangeboden.

Het gehele jaar is het heiligdom van de belangrijkste tempel van Abu Simbel in duisternis gehuld. Op 22 februari (de verjaardag van Farao Ramses II) en 22 oktober (de kroning van diezelfde Ramses) wordt zijn standbeeld en de zittende beelden van de zonnegoden Re-Horakhte en Amon-Re verlicht. Duizenden toeristen weten elk jaar weer de weg te vinden naar dit imponerende eerbetoon voor de farao die maar liefst 66 jaar over Egypte regeerde (van 1280 tot 1213 voor Christus).

Ramses II staat bekend als de grootste farao aller tijden, en maakte naam door te vechten met de Hethieten en de Syriërs. Om zijn overwinningen te vieren, liet hij een aantal immense tempels bouwen, waaronder die in Abu Simbel. Een andere reden dat hij de tempels liet bouwen, was Ramses’ zelfverering en om de Nubiërs zijn macht te tonen.

De tempels van Abu Simbel zijn het hele jaar door al een lust voor het oog, maar Egypte.nl biedt nu dus de kans de tempels te bezoeken tijdens de unieke zonverlichting op 22 oktober. Ga snel naar de site voor meer informatie.

abusimbel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *