Direct van Amsterdam naar Luxor vliegen, we mogen weer!

luxor-temploDirect van Amsterdam naar Luxor vliegen, we mogen weer!

Ja ja, mensen. De echte liefhebber heeft er bijna anderhalf jaar op moeten wachten, maar nu is de kogel definitief door de kerk: Vanaf 18 oktober 2015 gaat Egypte.nl weer directe vluchten van Amsterdam naar Luxor verzorgen. Dan vertrekt er elke zondag in samenwerking met Air Cairo een vliegtuig naar Luxor (in combinatie met Marsa Alam). 

Kijk op Egypte.nl voor vliegtickets naar Luxor, Hotels in Luxor en Egypte rondreizen en Nijlcruises.

Dat betekent dat je vanaf oktober dus weer direct vanaf Amsterdam naar het grootste openluchtmuseum ter wereld kan vliegen. Je zult het niet geloven, maar 70% van alle tempels in Egypte en zelfs 30% van alle tempels ter wereld liggen in Luxor. De vele hoogtepunten zijn bijna niet allemaal te benoemen, maar ik ga toch mijn best doen. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige tempels van Luxor en Karnak, de tempel van hatsjeput (eerste vrouwelijke farao) en de vallei der Koningen en Koninginnen met het graf van Toetanchamon.

Egypte.nl biedt ook de mogelijkheid direct van Luxor naar Marsa Alam en/of terug te vliegen. Zo kunt u weer de prachtige Nijl-cruise boeken, zonder eerst een lange busreis te hoeven maken of de hoofdprijs te betalen vanwege vluchten met overstap.

Schermafbeelding 2015-09-17 om 11.51.25

Ik zal nog verder proberen uit te leggen waarom het eigenlijk absurd is om nog voor de concurrent te kiezen. Het is fantastisch dat Egypte.nl het voor elkaar heeft gekregen een samenwerking met Air Cairo aan te gaan. Het is de dochter van de Egyptische nationale luchtvaartmaatschappij Egypt Air en verzorgt al sinds jaar en dag naar alle tevredenheid diverse vluchten vanuit veel Europese steden naar Egypte.

Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat ik meer dan tevreden ben over Egypt Air. Ik denk dat ik nu vijf keer met hen gevlogen heb, en iedere keer werd ik in positieve zin blij verrast. Waar ik bij andere vliegtuigmaatschappijen steeds meer het idee heb ik dat ik meer betaal voor minder service, blijft de prijs-kwaliteitverhouding bij de Egyptische chartermaatschappij prima. Zoals gezegd, voor een heel mooie prijs reis je naar Luxor. Met mijn 1m86 vind ik het erg belangrijk dat ik genoeg beenruimte heb, laten zij nou net de beschikking hebben over hele ruime stoelen. Top.airbus

Voor dat weinige geld, heb je 20kg ruimbagage plus nog eens 8kg handbagage. Bijboeken van ruimbagage tot 30Kg is mogelijk voor 15 euro per enkele reis. Verder kan je voor niet zo veel geld ook nog eenvoudig Comfort Class boeken. Ik kan nog wel even doorgaan met complimentjes, maar dan gaan ze misschien naast hun schoenen lopen. Beter kijk je gewoon even naar seat map, inclusief de tarieven en de vliegtuigspecificaties. 

Dat was een hele mond vol, waarom je via Egypte.nl met Air Cairo vanaf oktober naar Luxor of via Luxor naar Marsa Alam moet vliegen. Ik zal voor de mensen met een kortetermijngeheugen nog even de belangrijkste voordelen opsommen:

 • Voor een hele schappelijke prijs naar de mooiste tempels
 • Niet meer overstappen of lange busreizen om Luxor of Marsa Alam te bezoeken
 • Vliegen voor een mooie prijs met een zeer veilig toestel van een gerenommeerde vliegtuigmaatschappij
 • Snel en veilig naar de Nijl cruise

 

Kijk op Egypte.nl voor vliegtickets naar LuxorHotels in Luxor en Egypte rondreizen en Nijlcruises.

4 antwoorden
 1. Miriam Kok
  Miriam Kok zegt:

  Super dat jullie weer op Luxor gaan beginnen!
  Helaas werkt jullie vliegtickets pagina (nog) niet en zo ook op Air Cairo kunnen nog geen vliegtickets worden geboekt vanaf Amsterdam naar Luxor/Marsa Alam.
  Dank voor jullie inzet namens alle mensen die graag naar Luxor willen reizen en heel heel erg namens de inwoners van Luxor!
  Hartelijke groet uit Luxor,
  Miriam Kok

  Beantwoorden
  • Antonius |Claassens
   Antonius |Claassens zegt:

   Miriam,
   Inmiddels zijn de vluchten met Air Cairo naar Luxor + Marsa Alam te boeken via Egypte.nl.. Via de Air Cairo site zelf is dat niet mogelijk. Air Cairo meldt mij dat de betreffende vluchten uitsluitend via de touroperator Egypte.nl mogelijk is.
   Natuurlijk wens ik Egypte.nl heel veel succes met deze moedige stap om afspraken te maken met een vliegmaatschappij voor vluchten naar Luxor in het komende winterseizoen. TUI (= H.I.+Arke) , Thomas Cook (= Neckermann) en Transavia + ArkeFly houden Luxor nog steeds buiten hun programma-aanbod.. Luxor is niet minder veilig dan de Rode Zee-bestemmingen, zie ook re reisadviezen van Buitenlandse Zaken.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *