thumb_IMG_3896_1024

De comeback van Egypte als toeristische bestemming

Beste Egypte-liefhebber,

Afgelopen weken hebben wij van Egypte.nl, er alles aan gedaan om de eerste vlucht sinds tijden van Amsterdam naar Luxor zo goed mogelijk voor te bereiden. Vorige week zondag was het dan eindelijk zo ver; een vol vliegtuig met  enthousiaste Nederlanders werd met bloemen, ballonnen en muziek ontvangen door de Minister van Toerisme van Egypte en de gouverneur van Luxor. De eerste vlucht werd met zoveel plezier en enthousiasme begroet, dat ik het de hoogste tijd vind mijn ervaringen van vorige week met jullie te delen.

Er vertrokken zondag 18 oktober uiteindelijk 175 Nederlanders richting Egypte, waarvan er ongeveer 75 uitstapten in Luxor en 100 doorvlogen naar Marsa Alam. Je kunt vantevoren nog alles zo goed geregeld hebben, maar uiteindelijk is het toch altijd spannend hoe het op de dag zelf verloopt. Ik kan zeggen dat ik trots ben als ik zie hoe enthousiast iedereen is en zowel de Nederlandse als de Egyptische media weer positief over Egypte als vakantieland schrijft. En één ding werd mij helemaal duidelijk, waar ik de afgelopen maanden hard voor heb gewerkt en de afgelopen twee weken tot uiting kwam: Egypte is na een moeizame periode weer helemaal op de weg terug als favoriet vakantieland!

Voor ons was het de ideale gelegenheid om alle processen te controleren en zelf te zien en te voelen hoe alle betrokkenen de onderdelen van de reis ervaren. Als specialist is het ons doel niet alleen een standaard vlucht en hotel pakket aan te bieden, maar juist ook dat de reizigers optimaal kunnen genieten van al het mooie dat Egypte te bieden heeft. Daarom hebben wij voor alle uitstapjes ook persoonlijk de beste begeleiders in hun vakgebied geselecteerd. Of het nou gaat om de Nijlcruise, de sterren- en woestijntochten of de begeleiders van de duikreizen, elke gids weet alles te vertellen en zorgt ervoor dat je al het moois van de uitstapjes ziet en alles te weten krijgt.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat alles in één keer goed gaat, maar dat houdt ons ook scherp. We blijven continue bezig met hoe we alles nog meer kunnen verbeteren. Dat is niet altijd makkelijk in een land als Egypte, maar deze bestemming biedt zoveel mogelijkheden dat het absoluut de moeite waard is hier alles voor te doen. Zoals ik in een eerder blog al schreef; noem maar eens een land dat net zoveel moois te bieden heeft als Egypte. Het hele jaar fantastisch weer, een supervriendelijke bevolking en de meest prachtige resorts. Maar Egypte is natuurlijk vooral het land met de oudste historie ter wereld en de meest diverse onderwaterwereld. Een land dat meer heeft meegemaakt in haar historie dan welk land dan ook. Geen volk dat meer van zijn land houdt dan de Egyptenaren. Een Egyptenaar is dan ook altijd eerst een Egyptenaar, voordat zijn religie of clan aan bod komt.

Het mooiste compliment kreeg ik op het vliegveld van Marsa Alam op de terugweg, van een Nederlandse man van middelbare leeftijd, die aangaf  samen met zijn vrouw voor het eerst sinds vier jaar weer naar Egypte te zijn gevlogen. Hij sprak de letterlijke woorden: “Ik ben blij en ontzettend dankbaar dat wij de stap hebben genomen Egypte weer te bezoeken. Ga zo door als Egypte specialist met het verzorgen van deze prachtige reis. Wij zullen onze vrienden en familie vertellen deze reis ook te maken, ze zullen er geen spijt van krijgen en ik kan niet wachten om in maart 2016 weer te gaan”. Dit zijn uiteindelijk de dingen waar je het voor doet, dat de reizigers het naar de zin hebben.

De reizigers staan dan  ook centraal voor ons, en daarom blijf ik ook altijd met jullie in contact. Jullie kunnen ons helpen de service naar een nog hoger niveau te tillen, zodat we aan de wereld kunnen laten zien wat Egypte allemaal te bieden heeft. Schroom niet om je ervaringen te delen met ons, wat kon beter en wat was er goed geregeld. Ik kan uren praten over hoe mooi de piramides en tempels zijn en wat ik tijdens mijn vele duiken allemaal ben tegengekomen, maar dat leren we als kind allemaal al op de basisschool. Egypte is veel meer dan dat en jullie beleving als reiziger is dan ook onmisbaar.

Aan alle onze reizigers wil ik dan ook vragen ons te helpen onze service verder te verbeteren door jullie adviezen en om ons te helpen aan de wereld te laten zien wat Egypte allemaal te bieden heeft. Ik wil jullie allemaal bedanken voor het vertrouwen dat jullie in de Egypte.nl tonen, en doen er alles aan dit vertrouwen verder uit te breiden. Tot snel!

Met hartelijke groet,

Sherif Moustafa

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *