OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Geen dolfijnen? Geld terug!

Een excursie waarbij je op een luxe, grote boot de Bounty eilanden van Egypte ziet, slaapt op het dek onder de prachtige sterrenhemel, tijdens de tocht zelf je vissen vangt voor een heerlijke barbecue en ook nog eens de zekerheid hebt dat je met wilde dolfijnen zwemt. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Veel organisaties die excursies met dolfijnen beloven, kunnen deze belofte niet altijd waarmaken. Egypte.nl komt nu met een krankzinnig aanbod: Mocht je tijdens de excursie toch geen dolfijnen te zien krijgen, dan krijg je je geld terug!

De Sataya Dolphin Reef excursies kunnen bijgeboekt worden bij je vakantie naar Marsa Alam. Bekijk hier alle Marsa Alam reizen van Egypte.nl.

Vakantie in een vakantie
De foto’s en het filmpje van de excursie spreken voor zich. Dit is een onvergetelijke tocht, dit is een vakantie in een vakantie. Ik kan er uren over blijven praten (heb de excursie inmiddels zelf minimaal 20 keer gedaan). Toch ga ik proberen het zo kort mogelijk te houden voor je.

Personeel op de luxe boot
Na het ontbijt in het hotel vertrek je met een minibus naar het Zuiden van Marsa Alam. Daar ligt de Marina op je te wachten; een 26 meter lange en 7 meter brede boot. De boot is voorzien van twee toiletten, douches, slaapcabines en een heerlijk zonnedek. Naast de kapitein is er nog 6 man personeel aanwezig die je van alle gemakken voorziet. Twee daarvan zijn ervaren vissers, die ervoor zorgen dat je de meest smakelijke visgerechten op je bord krijgt tijdens de tocht.

Klein Bonaire
Na een tijdje varen zie je de prachtige Bounty eilanden bij Marsa Alam verschijnen. Wij hebben voor elkaar gekregen dat we toegang hebben tot één van deze eilanden. Tijdens deze stop geniet je van het adembenemende uitzicht of tijdens het snorkelen van het prachtige koraal. Het is maar net wat je wil.

image2

Sataya Reef
Dat bezoek aan het Bounty eiland is natuurlijk iets om nooit meer te vergeten, maar het hoogtepunt van de tour moet dan nog komen. We varen door naar Sataya Reef, waar je de nacht zult doorbrengen. Sataya Reef is een 1.5km lang rif in een soort J-vorm. Daar beleef je de mooiste zonsondergang die je ooit zal zien. Van al dat varen en snorkelen krijg je natuurlijk honger, en daarom is het tijd om zelf (met hulp van de vissers) voor ons diner te zorgen. We gaan samen de lekkerste vissen vangen, die we vervolgens tijdens de barbecue zullen opeten onder het genot van een biertje of wijntje en plaatselijke Arabische muziek.

image4

Dolfijnen
Na het heerlijke diner is er nog tijd om samen met je vrienden en andere excursiegenoten te genieten van een drankje en de aangename avondtemperatuur van Egypte. De temperatuur laat het toe om op het dek te slapen op een matrasje. Door de vele prikkels die dag, zal je al snel als een blok in slaap vallen. De volgende ochtend ga je vroeg uit de veren, want de dolfijnen wachten niet op je. Terwijl andere toeristen rond deze tijd uit hun hotel kruipen om de auto en de boot te pakken naar Sataya Reef, springen wij al in het water om met onze ‘vrienden’ te gaan zwemmen. Sataya Reef staat bekend als broedplaats voor dolfijnen en wat is nou mooier om met de honderden dolfijnen één te worden met de natuur?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Privétrip
Na een paar uur banjeren in zee met de enthousiaste dolfijnen, is het tijd om terug te gaan naar het vasteland. Juist op dat moment komen de hordes toeristen met de boten naar deze broedplaats om ook met de dolfijnen te zwemmen. Op dat moment besef je pas echt dat je zojuist een VIP behandeling hebt gehad die je nooit meer gaat vergeten. Dat is ook het moment dat je denkt: Ik ga al mijn vrienden en kennissen zo snel mogelijk vertellen wat ik de afgelopen twee dagen heb meegemaakt en droom alvast weg over mijn volgende privébezoek aan Sataya Reef.

De Sataya Dolphin Reef excursies kunnen bijgeboekt worden bij je vakantie naar Marsa Alam. Bekijk hier alle Marsa Alam reizen van Egypte.nl.

image1

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *