nijlcruise

10 redenen waarom je ooit een Nijlcruise moet maken

Zoals iedereen nu wel weet, vliegt er vanaf 18 oktober weer wekelijks een vlucht direct van Amsterdam naar Luxor. Dat de vlucht populair is, blijkt wel uit het aantal inschrijvingen. Geef die mensen eens ongelijk, wie wil er nou niet de prachtige Nijlcruise maken. Daarom voor de twijfelaars nog één keer dé tien redenen waarom je de Nijlcruise nog eens moet maken:

  1. Het klimaat is heerlijk. Hier in Nederland lopen we vanaf deze week alweer met onze muts op te verkleumen, maar in Egypte is het altijd droog en schijnt de zon ongeveer 360 dagen per jaar. Vooral in de maanden oktober tot en met maart is het uitstekend vertoeven. In de zomer kan het erg heet zijn, maar is het nog goed uit te houden. Om de heetste uurtjes te vermijden, worden de excursies in de vroege ochtend aangeboden.
  2. Niet te massaal. Mooie dingen bekijken is leuk. Mooie dingen bekijken met heel veel mensen tegelijk is een stuk minder leuk. De schepen op de Nijl beschikken gemiddeld over 65 cabines, waardoor je met een select groepje avonturiers kunt genieten van al het mooie dat de Nijl te bieden heeft.
  3. De cruise vaart tussen Luxor en Aswan. Hét hoogtepunt van de Nijlcruise. Op dit stukje vind je 30% procent van alle tempels/graven in de hele wereld, en maar liefst 70% van de tempels in Egypte. Als je van cultuur houdt, staan deze tempels zeker in de top 3 van je culturele bucketlist.
  4. Soms praat je weleens met mensen over Egypte. Bij sommigen heb je al snel door dat ze er nog nooit geweest zijn. Vooral als ze zeggen: “Egypte is toch alleen maar woestijn”. Daar kan ik me best boos om maken, want het is de grootste onzin. Het gebied rond de Nijl is één van de meest vruchtbare plekken in Afrika. De contrasten tussen woestijn en het tropische groen is adembenemend.
  5. Kennis maken met verschillende bevolkingsgroepen. De Nijlcruise is ook een reis langs diverse bevolkingsgroepen. Je zult merken dat de ene bevolkingsgroep nog vriendelijker is dan de ander. Of het nou de Egyptische Arabieren of de Nubiërs zijn.
  6. Cruisen is één van de meest relaxte manieren van reizen. Na de Nijlcruise zal je hooguit moe zijn van de vele interessante indrukken die je hebt opgedaan. Van de reis zelf zal je dat zeker niet zijn. Geen hectische overstappen, niet met z’n allen op een kluitje in een hete bus. Nee, gewoon heel relaxt op de boot langs de indrukwekkende Egyptische geschiedenis reizen.
  7. Abu Simbel. Ramses II staat bekend als de grootste farao aller tijden, en maakte naam door te vechten met de Hethieten en de Syriërs. Om zijn overwinningen te vieren, liet hij een aantal immense tempels bouwen, waaronder die in Abu Simbel. Een bezoek aan deze tempel is prima te combineren met een 8-daagse Nijlcruise.
  8. Het is niet duur. Als je hoort en leest waar je allemaal langs komt tijdens zo een cruise, denk je vast dat het onbetaalbaar is. Niets is minder waar; Een Nijlcruise inclusief vlucht, verblijf op basis van half pension, met een compleet excursiepakket en een rechtstreekse vlucht naar Luxor, boek je via Egypte.nl al vanaf € 499,- per persoon. En dan zit je dus ook nog eens op een luxe 5-sterren schip waar de ontzettend vriendelijke bemanning 24/7 voor je klaar staat. Waar wacht je nog op? Boek snel via http://www.egypte.nl/nijlcruise-egypte-8-dagen/
  9. Makkelijk te combineren met een strandvakantie en/of bezoek aan Cairo. Vind je het zonde om alleen een Nijlcruise te maken tijdens je bezoek aan Egypte? Egypte.nl biedt je de mogelijkheid om na een week cultuur opsnuiven aan de Nijl, nog een week na te genieten van de prachtige onderwaterwereld in Marsa Alam of een bezoek aan de wereldstad Cairo. Bekijk de combinatie op Egypte.nl (http://www.egypte.nl/nijlcruise-en-rode-zee-15-dagen/)
  10. Je bent er zo. Zijn we al weer beland bij de laatste reden. Ik zou er nog zo 20 op kunnen noemen, maar die bewaren we voor een andere keer. De laatste reden dat je de tocht echt een keer moet maken, is dat je slechts binnen 5 uur rechtstreeks van Amsterdam in Luxor bent.

We zijn er alweer doorheen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van de Nijlcruise, mail dan naar info@egypte.nl of bel naar +31(0)88-0513380. Tot snel!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *