Great Sphinx of Giza (foreground) Pyramid of Menkaure (background). Cairo, Egypt, North Africa.

10 redenen om WEL naar Egypte te gaan

10 redenen om WEL naar Egypte te gaan

 

Zoals jullie weten, heeft Egypte een aantal moeilijke jaren achter de rug; President Hosni Mubarak trad af en dat zorgde voor de nodige onrust. Maar gelukkig is het prachtige land weer keihard op de weg terug één van de mooiste vakantielanden ter wereld te worden. Het toerisme trekt weer aan, volgens mij het ideale moment om de 10 belangrijkste redenen met jullie te delen om WEL naar Egypte te gaan. 

Meest complete vakantiebestemming ter wereld!

Ieder land heeft wel iets wat het bijzonder maakt. Wat Egypte zo aantrekkelijk maakt, is dat het land zoveel verschillende trekpleisters heeft dat het zich van mij tot de meest complete vakantiebestemming ter wereld mag kronen. Ga maar even na, je bezoekt Egypte niet alleen vanwege de mooiste stranden, de oudste monumenten, de meest kleurrijke onderwaterwereld en de grote wereldsteden. Nee, je bezoekt Egypte ook vanwege de prachtige woestijnlandschappen, de lange rivieren en natuurlijk de intact gebleven, historische Pyramides.

Bekijk voor al uw Egypte vakanties de vernieuwde website van Egypte.nl.

Hele jaar mooi weer 

Of je nou in de winter of in de zomer Egypte bezoekt, het is altijd lekker weer. Als wij in Nederland bij de kachel in onze wintertrui kerstliedjes luisteren, loop je in Egypte rond dezelfde periode in je zwemkleding bij een temperatuurtje van 22 graden. En daarvoor hoef je dus maar 5 uurtjes in het vliegtuig te zitten. Ik hoef niet te vertellen dat het in de zomer ook écht zomer is, met temperaturen tot 35 graden met zon.

Piramides als enige overgebleven van de 7 wereldwonderen)

Als je aan Egypte denkt, denk je natuurlijk in eerste instantie aan de Pyramides. Van kinds af aan hoor en lees je alles over deze laatst van de 7 overgebleven wereldwonderen. Waar veel wereldwijde bestemmingen slechts een glimp bieden van het verleden, kan je op het uitkijkplatform op de Pyramides uitkijken naar de wondere overblijfselen van de oude wereld. Je kan het aan iedereen vragen die het met eigen ogen wel eens gezien heeft; de Pyramides zelf zijn maar een topje van de ijsberg op archeologisch gebied. Minstens zo imponerend zijn namelijk de heilige toppen, de enorme grafvelden en Koninklijke graven. Dit moet je gewoon eens gezien hebben in je leven.

Egyptische gastvrijheid

Wat veel mensen ook niet weten van het prachtige land, maar waar je al snel achter komt als je het vliegtuig uitstapt, is de gastvrijheid van de Egyptenaar. Egypte werd natuurlijk niet voor niets door Lonely Planet verkozen tot meest reiziger-vriendelijk land in Noord Afrika en het Midden-Oosten. Waar je ook heen wilt, het maakt niet uit. Je zal op uiterst vriendelijke wijze op een professionele en veilige manier naar 1 van de vele toeristische attracties worden gebracht. Geen Tuk Tuk-taferelen als in Bangkok.

Moeder der beschavingen

Egypte is een melange van beschavingen: de farao’s, Nubiërs, de Persen, de Grieken, Romeinen, Kopten, Arabieren, Mammelukken en Ottomanen speelden allen een rol in de historie van Egypte. Dit is ook dé reden van de architecturale rijkdom. Je hoeft weinig moeite te doen om de sporen van deze grote beschavingen door het hele land tegen te komen.

Goed voor je portemonnee

Alles leuk en aardig, al die verschillende dingen die je gezien moet hebben in Egypte. Maar het is natuurlijk wel prettig als het ook een beetje betaalbaar is. En laat Egypte nou juist 1 van de meest voordelige vakantiebestemmingen zijn. Veel voor weinig zou ik zeggen. Geloof je het niet? Bekijk dan het brede aanbod van arrangementen op onze site en kom erachter dat een complete vakantie samen met je gezin (of alleen) helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

De vissen zwemmen er oneindig rond….

De onderwaterwereld in Egypte is minstens net zo mooi als die erboven. Niet voor niets is het DE bestemming voor duikers en snorkelaars die op onderwatergebied alles wel gezien hebben. Als je de eerste keer in je duik-of snorkeluitrusting een kijkje hebt genomen onder water, moet je een paar keer met je ogen knipperen om te geloven dat het echt waar is wat je ziet. Bijna 800 kilometer lang met de grootste diversiteit aan flora en fauna. De prachtigste koraalriffen, de dolfijnen die om je heen zwemmen en alle kleurrijke vissen geven je het idee dat je in een hele mooie droom zit. Goed nieuws; je droomt niet.

Oneindige luxe en top resorts

Ik zei het eerder al; Egypte is goed voor je portemonnee. Boek de meest luxe hotels en resorts (bijv. Four Seasons, Intercontinental of Movenpick) voor drie sterren prijzen. De Egyptische hotel- en resort medewerkers staan bekend er alles aan te doen jou een fantastisch verblijf te bezorgen. Ze zijn alleen tevreden als jij na je vakantie zegt een wereldtijd te hebben gehad.

Je bent er zo (slechts 5 uur vliegen)

Ik denk dat er nu genoeg redenen zijn genoemd om eens heel gauw een kijkje in Egypte te nemen. Maar dan heb ik het nog niet gehad over de bereikbaarheid. Waarom 10 uur in het vliegtuig zitten naar Bali of de Bahama’s, terwijl je in nog geen 5 uur al het moois van Egypte kan aanschouwen? Ja, inderdaad, denk daar maar eens over na.

Alles geregeld

Ik denk dat je nu wel begrijpt waarom Egypte jouw eerstvolgende vakantiebestemming moet gaan worden. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wie deze droomreis voor jou gaat samenstellen. Boek daarom je reis bij een specialist zoals Egypte.nl, zodat je je verder over niets zorgen hoeft te maken. Zij zorgen ervoor dat je overal wordt gehaald en gebracht en te allen tijde kan terugvallen op Nederlandssprekende reisgidsen.

Bekijk voor al uw Egypte vakanties de vernieuwde website van Egypte.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *